Annons


Håll tulpanerna fräscha hela veckan


Hej finisar! Hur härligt med fredag? Längtar redan till fredagsmyset. På söndag är det tulpanens dag och jag misstänker att det är några av er som kommer köpa hem ett fång redan i eftermiddag. Jag tänkte därför bjuda på några skötselråd som söta Afarin som driver Tellus blommor på min gata i Midsommarkransen gav mig i fjol.

Behåll emballaget när ni kommer hem med buketten. Skär av ca 1 cm av stjälkarna när detta fortfarande finns runt tulpanerna. De suger lättare upp vatten då. Sätt tulpanerna i en ren vas väl fylld med friskt och kallt vatten.

Ta bort emballaget efter några timmar och placera tulpaner svalt. Undvik direkt solljus och att ha frukt i närheten av buketten.

Snitta gärna om tulpanerna efter några dagar och byt till friskt kallt nytt vatten i vasen.

tulpaner

Runt lunch tid lovar jag dessutom att bjuda på fyra fredagsfavoriter på samma tema.

Annons
Kommentera

Laddar